ОСОБЕННОСТИ ГРУППОВОГО И КОМАНДНОГО ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ В ПРОЦЕССЕ УПРАВЛЕНИЯ - USM ADMIN (Studia Universitatis Moldaviae: Stiinte Umanistice, 2009)
Există o diferenţă majoră între lucrul în grup şi în echipă, considerent din care necesită abordare în moduri diferite. Grupul este folositor pentru aşa fel de lucru, când există necesitatea de contribuţii profesionale individuale ale fiecărui membru în procesul de atingere a scopului comun, scopul fiind stabilit de manageri şi acceptat ca prioritar celor personale. Lucrul în grup nu necesită comunicare oficială intensă în comparaţie cu lucrul în echipă. Lucrul în echipă este rezonabil să fie folosit în cazul muncii intelectuale creative, când scopul trebuie să fie elaborat de către echipa dată, liderismul şi responsabilitatea fiind împărţite între membrii echipei, care vor fi dependenţi unul de altul în procesul atingerii scopului prestabilit. There is a significant difference between the group and team work and they need to be approached in different ways. A group is useful for such kind of work, when there is need for individual professional input into the general goal achievement, the goal being set by the higher authorities and being accepted as priority to the personal ones. The group work does not imply a lot of interpersonal official communication in comparison to the team work. The team work is reasonable in case of creative intellectual work, when the goal has to be elaborated by the team itself, and leadership and the responsibility need to be shared between the team members, thus, all the members being interdependent in their goal achievement.