Çocuklarda kondil kırıklarında konservatif yaklaşım: bir olgu sunumu - Mehmet Tümer; Nihat Akbulut; Sinan Ertem (Cumhuriyet Dental Journal, 2014)
6 yaşında erkek hasta, sağ mandibuler yeşil ağaç kondil kırığı ile birlikte Ankara Üniversitesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Kliniği’ne bir devlet hastanesinden 2010 yılında sevkedilmiştir. Hasta iki gün öncesine ait bisiklet kazası travması hikâyesine sahipti. Hastanın klinik ve radyoljik muayenesi hastanın sağ mandibuler yeşil ağaç kondil kırığını ortaya çıkardı. Hasta için maksillomandibuler fiksasyon olmadan konservatif yaklaşım bir tedavi seçeneği olarak seçildi. Bunu mekano-fizyo tedavi izledi. Hasta yaklaşık olarak 2 sene zarfında kabul edilebilir bir iyileşme sonucu elde edilerek takip edildi.