Comorbiditătile drept provocare în diagnosticul şi tratamentul tuberculozei - Elena Tudor; Constantin Iavorschi; Valentina Bolotnicova; Albina Brumaru; Anna Moscovciuc; Galina Crivenco (Buletinul Academiei de Ştiinţe a Moldovei: Ştiinţe Medicale, 2021)
Articolul oferă o prezentare generală a datelor din surse internaţionale şi naţionale de literatură ştiinţifico-practică privind problema comorbidităţii în tuberculoza pulmonară şi alte boli semnificative social. Componentele importante ale revizuirii au fost secţiunile privind combinarea tuberculozei pulmonare cu infecţia cu HIV, diabetul zaharat, alcoolismul, boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC) ş.a. S-a demonstrat că patologia concomitentă agravează tabloul clinic al bolii de bază, reduce eficacitatea diagnosticului şi a tratamentului şi conduce adesea la o evoluţie cronică