رابطۀ سرمایۀ اجتماعی با رفتارهای نوع‌دوستانۀ پلیس ازمنظر شهروندان - محمدحسن شربتیان; جواد جهانشیری (مطالعات فرهنگی پلیس, 2022)
هدف از پژوهش حاضر، بررسی رابطۀ بین سرمایۀ اجتماعی و رفتارهای نوعدوستانۀ پلیس است. روش پژوهش، پیمایشی از نوع توصیفی و تبیینی با بهرهگیری از ابزار پرسشنامۀ محققساخته است. برای این پژوهش، 600  نفر از شهروندان 20 تا 49 سالۀ مناطق شهری مشهد بهشیوۀ نمونه‌گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. مقدار آلفای کرونباخ سرمایۀ اجتماعی، 819/0 و رفتارهای نوعدوستانه، 826/0 بهدست آمد. نتایج بیانگر این مهم است که میانگین متغیر رفتارهای نوعدوستانه و سرمایۀ اجتماعی برای شهروندان اهمیت دارد. بنابراین، فرضیۀ رابطۀ سرمایۀ اجتماعی با متغیر وابسته در سطح معناداری (01/0) مبتنیبر ضریب همبستگی (550/0) با شدت متوسط تأیید میشود. براساس ضریب بتا، بهترتیب متغیرهای  اعتماد (453/0)، رابطه (437/0) و سرمایۀ اجتماعی (398/0) اثرگذار بر متغیر وابسته هستند، اما بتای متغیرهای انسجام و مشارکت، فاقد اثر بودهاند. با توجه به الگوی رگرسیون، مؤلفه‌های متغیر سرمایۀ اجتماعی در حدود 32 درصد از تغییرات متغیر وابسته را تبیین کرده‌اند. درنتیجه، تقویت برنامههایی درراستای پیوندهای اجتماعی، مشارکت و بسترسازی اعتماد و انسجام جمعی شهروندان با پلیس، میتواند زمینههای مسؤولیتپذیری، همدلی و دیگرخواهی رفتار فرهنگی نیروی انتظامی را بهبود بخشد.