Şizofreni Tanılı Adolesan Bir Erkekte Parameatal Üretra Kisti - Hasan Salih Sağlam; Neslihan Akkişi Kumsar; Osman Köse; Öztuğ Adsan; Salih Budak; Şükrü Kumsar (Sakarya Tıp Dergisi, 2013)
Çok nadir bir anomali olan parameatal üretral kistli 17 yaşında şizofrenik bir erkek çocuk olgusu sunulmaktadır. Olgu psikyatri polikliniğinden ürolojiye obstrüktif idrar yakınmaları nedeniyle refere edilmiştir. Hastanın fizik muayenesinde eksternal meatusta, yaklaşık 1.5 × 2 cm büyüklüğünde kistik bir kitle tespit edildi. Komplet bir cerrahi kist eksizyonu ile epitelyum total olarak ortadan kaldırıldı. Bu hastalarda, nüks olmadan iyi bir kozmetik sonuç elde etmek için komplet cerrahi eksizyonun gerekli olduğunu düşünmekteyiz.