Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Kütüphaneleri’nde Kataloglamada Uyumun Ölçülmesi - Doğan Atılgan; Özlem Bayram (Bilgi Dünyası, 2006)
Bu çalışmanın amacı, Ankara Üniversitesi sağlık bilimleri fakülteleri kütüphanelerinde kataloglama işlemlerindeki uyumun irdelenmesidir. MARC kayıtlarındaki farklılıkları belirlemek için dört fakülte kütüphanesinin çevrimiçi katalogları incelenmiştir. Çalışmada, AAKK2'de izlenen temel giriş, başlık ve sorumluluk bildirimi, basım ve yayın, dağıtım (vb.) bildirimleri ile fiziksel niteleme, dizi ve ek giriş alanları karşılaştırılmıştır. Bulgular, incelenen erişim uçlarında belirli oranlarda tutarsızlıklar olduğunu ortaya koymaktadır. Bütün kütüphanelerdeki en yüksek oranda uyumsuzluk başlık ve sorumluluk bildirimi alanlarındadır.