Методи систематизації та класифікації в українській фольклористиці (на прикладі жанру дум) - Maryna Hrymych (Українознавство, 2016)
У статті на прикладі епічного жанру дум продемонстровано, як працюють методи класифікації та систематизації в фольклористиці. Власне, теорія і практика застосування згаданих методів пов’язана з історією видання фольклорних текстів.