CONFISCAREA ÎN DREPTUL PENAL ŞI ÎN DREPTUL ADMINISTRATIV: UNELE ASPECTE ALE TEHNICII LEGISLATIVE - USM ADMIN (Studia Universitatis Moldaviae: Stiinte Sociale, 2014)
În prezentul studiu autorul analizează minuţios natura socială şi juridică a confiscării. În evidenţă sunt scoase cele mai discutabile probleme ale confiscării întâlnite atât în dreptul penal, cât şi în dreptul administrativ. Pentru realizarea scopului trasat, autorul a examinat diverse opinii doctrinare, a supus unei critici dure unele prevederi legislative în domeniul confiscării. Prin urmare, a fost definită noţiunea, natura juridică a confiscaţiei, fiind specificate semnele acesteia. Prin metoda de drept comparat, este adusă ca exemplu experienţa pozitivă a legislaţiei de peste hotare, astfel fiind argumentată oportunitatea revizuirii legislaţiei naţionale în domeniul confiscării. Cuvinte-cheie: confiscarea averii, confiscare generală, confiscare specială, confiscare extinsă, măsura constrângerii din partea statului, măsură de siguranţă, sancţiune pecuniară, profit.