ІННОВАЦІЙНІ СТРАТЕГІЇ МІЖНАРОДНОЇ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ УКРАЇНИ - Таміла Ковальчук; Віта Загарій (Економіка та суспільство, 2024)
У статті досліджено інноваційні стратегії міжнародної конкурентоспроможності підприємств України, зроблено поглиблений аналіз тенденцій інноваційного розвитку підприємств України, оцінено результативність діючих інноваційних стратегій найбільших українських підприємств, розглянуто ступінь реалізації інноваційних стратегій для досягнення міжнародних конкурентних переваг, визначено необхідність формування міжнародної інноваційної стратегії в підвищенні конкурентоспроможності як на внутрішньому так і на зовнішньому ринках, розроблені рекомендації щодо вибору оптимальних інноваційних стратегій міжнародного конкурентного розвитку в умовах макроекономічної нестабільності. Проведений аналіз дає можливість стверджувати про їх всебічну ефективність як для отримання додаткових прибутків, так і для підвищення конкурентоспроможності підприємств як на внутрішньому, так і на міжнародному ринках, а також відновлення української економіки в повоєнний період.