Hz. MUHAMMED (a.s.)'iN NüBüVVETTEN öNCEKi HAYATI VE iLK TEBLİG MERHALELERi - Fikret Karaman (Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 1997)
Hz.Peygamber (a.s)'ın esas tebliğ ve daveti hakkında kanaat sahibi olabilmek için, onun nübüvvet öncesindeki hayatına kısaca gözatmakta yarar vardır. Zira her ne kadar onun tebliğ sorumluluğu, Peygamberlikten sonda başlamışsa da, önceki yaşantısı, bu tebliğ ve daveti kolaylaştıracak özelliklere sahiptir. Bu husus bir hadiste şöyle anlatılmaktadır. "Beni Rabbim terbiye etti ve terbiyeınİ güzel yaptı.