Некоторые вопросы регистрации прав на недвижимое имущество. Жылжымайтын мүлікке құқықтарды тіркеудің кейбір сұрақтары. - G. G. Nurahmetova.; M. K. Ashirova. (Хабаршы. Заң сериясы, 2016)
Настоящая статья посвящена особенностям регистрации прав на недвижимое имущество. В настоящее время в Казахстане расширилась сфера имущественных отношений, особенно в части перехода прав на недвижимое имущество. Одним из способов защиты прав собственников недвижимости признается государственная регистрация. Государственная регистрация является элементом частно-правового регулирования отношений,связанных с недвижимостью. Основным новшеством в сфере регистрации прав на недвижимое имущество явилось установление порядка регистрации в электронном виде. Мақала жылжымайтын мүлікке құқықтарды тіркеу ерекшеліктеріне арналған. Бүгінгі күні Қазақстанда жылжымайтын мүлікке құқықтарды ауыстыру бөлігінде мүліктік қатынастар аясы кеңейтілді. Мүлікке деген меншік иелелерінің құқықтарын қорғаудың тәсілдерінің бірі ретінде мемлекеттік тіркеу танылады. Мүлікпен байланысты қатынастарды жеке-құқықтық реттеудің элементі болып мемлекеттік тіркеу табылады. Жылжымайтын мүлікке құқықтарды тіркеу аясындағы негізгі жаңалықтардың бірі болып электрондық түрдегі тіркеу тәртібін белгілеу саналады.