Історичні передумови формування та джерела походження теорії соціального капіталу - М. В. Шипілова (Фінансово-кредитна діяльність: проблеми теорії та практики, 2014)
Стаття розглядає походження та етапи розвитку теорії соціального капіталу, що набула актуальності в сучасній економічній науці та соціально-економічній практиці. Автор досліджує історичні передумови виникнення та умови подальшого просування цієї концепції протягом ХХ ст. і дотепер.