Sexisme i misogínia en l’esport - Loreto Chihuailaf Vera; Rocío Concha López; Yasin Türk (Revista Catalana de Pedagogia, 2021)
La pràctica esportiva s’inscriu en una realitat desigual en detriment de les dones, tant en l’àmbit recreatiu com en el professional. La societat ha permès i fomentat aquest escenari mitjançant construccions culturals hegemòniques que promouen el sexisme entre els esportistes, com també a través de les mateixes institucions esportives i de la formació dels docents especialitzats en la matèria. Per tot això, la finalitat d’aquest estudi, que forma part d’un projecte de recerca, és analitzar l’actitud sexista dels estudiants de pedagogia de l’educació física en contextos esportius professionals i recreatius, tenint en compte la variable de gènere. Per assolir aquest objectiu, es va adreçar un qüestionari pilot a vuitanta estudiants. D’acord amb els resultats, totes les dimensions tractades van revelar creences sexistes. Cal destacar que en el 86 % de les dimensions els homes enquestats van mostrar una actitud més sexista que les dones, mentre que en el percentatge restant hi va haver coincidència entre els gèneres. La conclusió és que és fonamental educar des d’una perspectiva de gènere.