حذف آلاینده های آلی از پساب رنگی با استفاده از جاذبهای نانوکامپوزیتی: مقاله مروری - علی حسینیان نائینی; محمد رضا کلائی; امید مرادی; نیازمحمد محمودی (نشریه مهندسی متالورژی و مواد, 2023)
وجود آلاینده های آلی مختلف مانند رنگزاها در آب باعث تغییر رنگ آب و کیفیت آن می شود و تأثیر مخربی بر سلامت همه موجودات زنده کره زمین دارد. فرآیندهای مختلفی از جمله فرآیندهای فیزیکی (جذب، غشاء و غیره)، فرآیندهای شیمیایی (اکسیداسیون پیشرفته، فوتوفنتون، ازن زنی و غیره) و فرآیندهای بیولوژیکی برای حذف رنگزاها استفاده می شود. امروزه محققین در زمینه حذف آلاینده های رنگی تحقیقات زیادی انجام می دهند. فرآیند جذب سطحی یکی از مناسبترین روشها برای تصفیه پساب می باشد دلیل اصلی آن هزینه پائین و ساده بودن این روش می باشد. در این پژوهش، حذف آلاینده های رنگی با نانوکامپوزیتهای مختلف با پارامترهای تاثیر گذار بر جذب سطحی شامل دوز جاذب، غلظت آلاینده، pH محلول و دما با جزئیات بررسی شدند. همچنین ایزوترم، سینتیک و ترمودینامیک جذب با مدل های مختلف مطالعه شدند. بررسی ها نشان می دهد که فرآیند جذب سطحی کارایی زیادی در تصفیه پساب دارد.