مطالعه‌ی ناهمسانگردی مغناطیسی در ابرشبکه‌های /Cu Ni-Fe - غلامرضا نبیونی; نرگس صفائی; نرگس نوازش (پژوهش سیستم‌های بس‌ذره‌ای, 2012)
روش لایهنشانی الکتروشیمیایی یا الکتروانباشت یکی از سادهترین و مفیدترین روشها در تهیهی فیلمهای نازک آلیاژی و به خصوص چندلایه‌ای‌های فلزی میباشد. در این کار، از الکترولیتی شامل نمکهای سولفات نیکل، آهن و مس در شرایط متفاوتی از دما و pH استفاده شد و ابرشبکه‌های NiFe/Cu به روش الکتروانباشت بر زیرلایههای Cu، Ti و Au لایه‌نشانی شدند. برای بررسی ساختار و پارامترهای شبکه‌ی بلوری فیلمهای نازک چندلایهای، از آنالیز XRD استفاده گردید. قلههای اقماری که نشاندهندهی ساختار متناوب لایهها هستند، در فیلمهای چندلایهای جداشده از زیرلایه‌ی تیتانیوم مشاهده گردید. اثر ضخامت لایه‌های غیرمغناطیسی مس بر خواص مغناطیسی فیلم‌ها و ریخت سطحی آن‌ها با استفاده از مغناطومتر نیروی متناوب (AGFM) و میکروسکپ الکترونی روبشی (SEM)، مورد بررسی قرار گرفت و مشاهده شد که با افزایش ضخامت لایههای میانی مس پسماند افزایش و ساختار سطحی بلورکها یکنواختتر می‌گردد. در نهایت با استفاده از یک دستگاه پروب چهارنقطهای مغناطومقاومتنمونه‌ها اندازهگیری و اثر مغناطومقاومت ناهمسانگرد (AMR) به بزرگی حداکثر 5/2% در آن‌ها مشاهده گردید، نشانه‌ای از وجود جفت‌شدگی پادفرومغناطیسی بین لایه‌های مغناطیسی مجاور مشاهده نمی‌گردد.