Түркиядағы түрік тілін дамытудағы Түрік тілі ұйымының маңызы.Значимость Турецкого лингвистического общества в развитии турецкого языка в Турции - A. B. Balahozhaeva (Әл-Фараби Атындағы Қазақ Ұлттық Университеті хабаршы шығыстану сериясы, 2016)
Мақалада Ататүрік реформасы және одан кейінгі кезеңдердегі жаңа түрікше тіл негізін қалыптастыру үдерісі мен ондағы Түрік тілі ұйымының маңызы көрсетілді. Сонымен қатар ұйымның құрылу тарихы, мақсаттары, міндеттері, жобалары, қызметі қарастырылды. Осылардың барлығын саралай отырып, тіл дамытудағы ұйымның табыстылығының себептері анықталды. В статье рассматривается процесс формирования основы нового турецкого языка во время реформ Ататюрка и последующий период, а также роль Турецкого лингвистического общества в нем. К тому же рассматриваются история основания общества, его цели, задачи, проекты и деятельность. Анализируя вышеупомянутые пункты, дается определение причинам успешной деятельности общества в процессе развития языка.