بررسی میزان توانایی دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز در شناسایی گونه‌های اطلاعاتی اینترنتی از نظر جنسیت و مقطع تحصیلی - زاهد بیگدلی; علی حسین قاسمی; پرنا خلیل‌دزفولی (علوم و فنون مدیریت اطلاعات, 2019)
هدف: هدف اصلی این پژوهش، سنجش و مقایسه‌ی میزان توانایی دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز در شناسایی گونه‌های اطلاعاتی اینترنتی است. روش: این پژوهش از نوع کاربردی و از لحاظ روش، پیمایشی است. جامعه‌ی پژوهش، دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز بود. حجم جامعه‌ بیش از 4500 نفر بود که به دلیل بزرگ بودن، با استفاده از جدول کرجسی- مورگان نمونه‌گیری انجام شده و اندازه‌ی نمونه، 350 نفر تعیین شد. ابزار استفاده شده در انجام این پژوهش، پرسشنامه‌ی محقق ساخته بود که روایی آن را اساتید گروه علم اطلاعات و دانش‌شناسی دانشگاه شهید چمران تأیید کرده و پایایی آن با ضریب آلفای کرونباخ، معادل 81/0 محاسبه شد. یافته‌ها: میانگین نمرات دانشجویان در شناسایی گونه‌های اطلاعاتی اینترنتی، گونه‌های اطلاعاتی علمی و گونه‌های اطلاعاتی غیرعلمی، پایین‌تر از میانگین فرضی جامعه‌ی پژوهش بود. برای گونه‌های اطلاعاتی علمی، 61/39 درصد پاسخ‌های داده‌ شده درست بود و برای گونه‌های اطلاعاتی غیرعلمی، این مقدار معادل 46/24 درصد بود. همچنین میانگین نمرات دانشجویان دکتری بالاتر از دانشجویان کارشناسی ارشد و دانشجویان مرد، بالاتر از دانشجویان زن بود. نتیجه‌گیری: نتایج کلی پژوهش نشان داد که عملکرد جامعه‌ی پژوهش در شناسایی گونه‌های اطلاعاتی اینترنتی ضعیف است و نیاز است که آموزش‌های بیشتری در این زمینه برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی اعمال شود.