Karakter prijedloga iz članka 38. Ustavnog zakona o Ustavnom sudu Republike Hrvatske - Dubravko Ljubić (Zbornik Radova Pravnog Fakulteta u Splitu, 2014)
U ovom se članku, s obzirom na sadržaj osnovnih normi te na temelju komparativnog prikaza određenih rješenja sadržanih u njemačkom i hrvatskom ustavnopravnom sustavu, daje osvrt na ustavnopravni karakter prijedloga za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom i zakonom određenih općih akata u ustavnopravnom sustavu Republike Hrvatske.