Ortadoğuyu ya da Sekülerliğin Biçimlerini Okumak - Yusuf Fatih Işık (Eskiyeni, 2009)
ABD'nin yeni devlet başkanı Barack Hussein Obama'nın, başkanlık seçimleri öncesi, kullandığı temel argümanlar" medeniyetler arası diyalog" "Ortadoğu'da barış" ve yine bu bağlamda çokça telaffuz ettiği " modernlik" idi.