EXTERIORIZAREA GRADULUI DE INTELIGENŢĂ LA STUDENŢI ÎN DEPENDENŢĂ DE CONDIŢIILE DE ACTIVITATE - USM ADMIN (Studia Universitatis Moldaviae: Stiinte reale si ale naturii, 2013)
La 44% din numărul de studenţi ce formează grupul martor şi la 78% din numărul celora ce formează grupul experimental stresul emoţional determină sporirea capacităţilor intelectuale ca rezultat al mobilizării echilibrate a tuturor verigilor sistemelor funcţionale şi a proceselor raţiunii. Cuvinte-cheie: stres emoţional, efect placebo, capacitate intelectuală.