PSiKOLOJi VE DiN - G. Stephens Spınks (Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 2008)
Din psikolojisi alanındaki araştırmalann önemi, arkeoloji, antropoloji, etnoloji ve sosyoloji gibi bilim dallannın katkılanyla son yıllarda büyük oranda artmıştır. Ancak psikolojinin kesin sınırlarını belirleme konusundaki zorluklar ve dinin doğasının kapsamlı tanımlar yapmaya uygun olmaması, belirli bir takım problemlerimiz olduğunu gösterir.