Kan den øvre strafferamma for narkotikabrotsverk forsvarast? - Martin Mindestrømmen (Kritisk Juss, 2023)
Artikkelen drøftar om Straffelovkommisjonens argument for ein reduksjon av dei øvre strafferammene for narkotikabrotsverk i NOU 2002: 4 framleis står seg. Med utgangspunkt i den historiske utviklinga av norsk narkotikalovgiving, ei samanlikning med utviklingstrekk i den norske kriminalitetsstatistikken og endringar av den øvre strafferamma for andre samanliknbare lovbrot, vert det argumentert for at dette er eit tvilsamt spørsmål. Ulike perspektiv på korleis strafferetten bør utformast, kan her leia fram til ulike svar. Det vert hevda at ei ny evaluering av dei øvre strafferammene er nødvendig.