Avrupa Birliği'ne Üye ÜIkelerin Dini Yapısına Kısa Bir Bakış - ÖMER YILMAZ (Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 2009)
Günümüzde Avrupa Birliği 27 ülkeden oluşan başlangıçta ekonomik, daha sonra siyasi ve kültürel bir oluşuma doğru giden önerrili bir Birliktir. Ülkemiz de bu Birliğe girmek için uzun süredir uğraş vermektedir. Yaklaşık 480 milyon nüfusa sahip bu Birlikte hakim olan din Hıdstiyanlıktır. Ancak bu dinin farklı mezhepleri başta olmak üzere İslam da hatırı sayılır bir yekun teşkil etmektedir. Bu çalışmamızda Avrupa ve Avrupa Birliği'nde dinin yerine bakılacak, bu arada üye ülkelerin dini mensubiyetine değinilecektir. Sonuçta ise kısa bir özet değerlendirme yapılacaktır.