Індивідуалізація навчального процесу з фізичного виховання студентів спеціальних медичних груп - Ірина Юріївна Карпюк (Фізичне виховання, спорт і культура здоров’я у сучасному суспільстві, 2016)
На основі даних науково-методичної літератури встановлено практично повну відсутність ефективного змісту навчальних програм фізичного виховання для студентів з обмеженими можливостями здоров’я й слабкою фізичною підготовленістю. Завдання дослідження  - обґрунтування доцільності індивідуалізації програм фізичного виховання для студентів із відхиленнями в стані здоров’я. Узагальнення практичного досвіду за допомогою педагогічних спостережень, педагогічний експеримент, педагогічний контроль, тестування, анкетування, методи математичної статистики- методи дослідження. На основі експериментальних досліджень автор обґрунтовує та доводить доцільність упровадження індивідуальних оздоровчих програм для студентів із відхиленнями в стані здоров’я й низьким рівнем фізичної підготовленості. Підтверджено, що орієнтація студентів на індивідуалізацію навчального процесу з фізичного виховання виявилась ефективною в прищепленні стійкого інтересу до фізичної культури, підвищенні активності й усвідомленості щодо використання її засобів протягом життя.