Система та організаційна структура публічної адміністрації у сфері землеустрою, геодезії, картографії та земельного кадастру - O.V. Shpak (Аналітично-порівняльне правознавство, 2022)
Питання пов’язані із земельними правовідносинами  посідають важливе місце в діяльності держави. Реалізація державної земельної політики передбачає провадження органами державної влади діяльності у сфері земельних відносин, спрямованої на раціональне використання та охорону землі, забезпечення продовольчої безпеки країни і створення екологічно безпечних умов для провадження господарської діяльності та проживання громадян. Якість державної земельної політики визначається з урахуванням критеріїв (вимог) належного державного управління земельними ресурсами, що містяться в рекомендаціях Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО).