Гендерні особливості політичної діяльності на місцевому рівні України - Tetiana Ilutsa (Соціологічні студії, 2018)
У роботі поступово продемонстровано факт того, що гендерна дискримінація в політичній сфері призводить до стагнації в розвитку суспільства та його всезагальної нерівномірної стратифікації за ознакою статі. Оскільки питання включення жінок у політичну діяльність на всіх рівнях управління стоїть досить гостро й українськими соціологами вже проведено низку досліджень на цю тему, то в статті, передусім, проаналізовано та узагальнено вже відомий контент інформації, зібраний як європейськими, так і українськими дослідниками. У роботі також виокремлено основні проблеми, із якими стикаються жінки, які займаються політичною діяльністю; виділено їхні мотиви залучення до політичної активності, а також окреслено способи вирішення питання гендерного дисбалансу в розподілі представництва статей у місцевих органах управління в Україні.