ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНА ПІДТРИМКА НАУКОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ В ГАЛУЗІ ПЕДАГОГІЧНИХ НАУК - Svetlana M. Ivanova (Інформаційні технології і засоби навчання, 2015)
У статті представлені результати аналізу інструментів інформаційно-аналітичної підтримки, що допомагають удосконалити наукову діяльність у галузі педагогічних наук. Розглянуті процеси наукової діяльності у галузі педагогічних наук та запропонована класифікація інструментів інформаційно-аналітичної підтримки відповідно до цих процесів. Виокремлені переваги електронних систем відкритого доступу на прикладі використання системи Оpen Journal Systems для ведення електронного фахового видання Інституту інформаційних технологій і засобів навчання Національної академії педагогічних наук України ,,Інформаційні технології і засоби навчання”. Визначені основні вимоги до системи інформаційно-аналітичної підтримки наукової діяльності у галузі педагогічних наук.