Актуальність туристської підготовки у професійному становленні фахівців із фізичної культури - Світлана Демчук; Людмила Чалій (Фізичне виховання, спорт і культура здоров’я у сучасному суспільстві, 2017)
У статті визначено актуальність туристської підготовки у формуванні спеціалістів високої кваліфікації, майбутніх фахівців фізичної культури; проаналізовано відповідність навчальних програм із туристсько- краєзнавчої роботи щодо вимог сучасної професійної підготовки вчителя фізичного виховання; подано пропозиції щодо подальшої оптимізації навчального матеріалу. Звернуто увагу на проблему недостатності лише аудиторної підготовки спеціалістів із фізичної культури. Запропоновано запровадження багатоденної спортивної подорожі, бажано категорійного походу з обраного виду спортивного туризму, – як необхідного компоненту ґрунтовної підготовки.