ORTAÇAĞ AVRUPASINDA FEODAL SİSTEME GENEL BİR BAKIŞ - Pınar Ülgen (Mukaddime, 2010)
Feodal sistem lord ile vassallar arasındaki ilişkiden ortaya çıkan bir sistemdir. Bu sistem, Avrupa’da hızla yayılmış ve güçlü merkezi devletlerin ortaya çıkmasına sebep olmuştur. Feodal sistemde kısmi bir özgürlük anlayışı vardır ve bu da zamanla Avrupa’da Rönesans’ın doğmasında da etkili olacaktır. Bu makalemizde de Batı’da Ortaçağa damgasını vuran önemli bir sistem olan feodaliteyi genel hatlarıyla anlatmaya çalıştık