İmer, K. & Uzun, L. S. (yayına hazırlayanlar) (1998). Doğan Aksan Armağanı. Ankara: Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Yayın No: 366. XVI11+233 sayfa. - Kamile İmer (Dilbilim Araştırmaları Dergisi, 1999)
Doğan Aksan Armağanı, Türkiye'de dilbilim dalının tanınmasında. Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesinde dilbilim programının ayrı bir dalda öğretime başlamasında ve bu alanda çok sayıda elemanın yetişmesinde önemli payı olan Prof. Dr. Doğan Aksan'a armağan edilmiş bir kitaptır. Kitabın başında Doğan Aksan'm yaşamöyküsüne ve yayınlarına yer verilmiştir. Kitapta sesbilgisi ve sesbilimden biçimbilim ve sözdizime; ikidillilik, dil edinimi ve bilişsel dilbilimden adbilim, lehçebilim ve sözlükçülüğe; söylem ve biçemden çeviri ve çeviri eleştirisine uzanan, dolayısıyla çok geniş yelpazeye yayılmış olan 19 yazı yer almaktadır. Aşağıda yazıların içeriği ile ilgili çok kısa bilgi sunulmaktadır.