PRINCIPIILE EDUCAȚIEI – SISTEM NORMATIV DE RELAȚII FUNDAMENTALE - Vasile PANICO (Studia Universitatis Moldaviae: Stiinte ale Educatiei, 2018)
Studiul este consacrat fundamentării științifice a principiilor educației. În lucrare este redefinit termenul/conceptul „principiu de educație”, se demonstrează interrelația dintre principiile educației, regulile educației și fundamentele științifice ale principiilor educației. Sunt analizate şi demonstrate interrelațiile și unitatea principiilor care în mod special se manifestă la nivelul regulilor de educație. PRINCIPLES OF EDUCATION – NORMATIVE SYSTEM OF FUNDAMENTAL EDUCATION   The study is devoted to the scientific substantiation. The study redefines the term/concept of the „principle of education", it shows interrelationship among principle of education, education rules and scientific foundations network, scientific principles to education. The contents of the work are analyzed and demonstrate interrelationship applications and principles that drive specifically manifested at the level of education rules.