Значення для фермерів кредитів у кооперативних банках Польщі впродовж 2010–2015 років (англ.мовою) - Е. Стола; А. Стефанскі (Naukovij Vìsnik Nacìonalʹnogo Unìversitetu Bìoresursìv ì Prirodokoristuvannâ Ukraïni. Serìâ: Ekonomìka, Agrarnij Menedžment ta Bìznes, 2016)
Проаналізовано зміни частки сільськогосподарських кредитів у кредитному портфелі польських кооперативних банків та вплив цих змін на платоспроможність банків. Було перевірено 2 гіпотези: H1 – частка фермерів у кооперативі банків кредитного портфеля зменшується, якщо порівнювати їх із іншими групами клієнтів, H2 – зубожіла частка фермерів у кооперативі банківського кредитного портфеля позитивно корелює з рівнем коефіцієнта платоспроможності і Tier-1 коефіцієнта достатності капіталу. Щоб перевірити гіпотезу, автори використовували дедуктивний метод дослідження, а також кореляційний і регресійний аналіз. Першу гіпотезу було підтверджено, оскільки частка сільськогосподарських кредитів систематично знижувалася в загальному портфелі дебіторської заборгованості нефінансових клієнтів кооперативних банків у Польщі. Зворотна реакція мала місце між часткою кредитів для фермерів, коефіцієнтом достатності капіталу та Tier-1. Зниження частки фермерів у кредитному портфелі кооперативних банків корелює з показником достатності капіталу і коефіцієнтом Tier-1 капіталу, але це не один напрямок кореляції а - позитивний, отже, H2 не було підтверджено.