Віддалені наслідки пілороміотомії в дітей - B.Y. Malovanyy; A.A. Pereyaslov (Хірургія дитячого віку, 2023)
Гіпертрофічний пілоростеноз є одним із найчастіших чинників блювання в новонароджених, що потребує хірургічного втручання. Тоді як інтраопераційні ускладнення і безпосередні результати пілороміотомії широко висвітлені в літературі, то віддалені наслідки цього втручання, особливо залежно від методу корекції, недостатньо вивчені та містять суперечливі результати.