Niemieckie i polskie nazwy szkół wyższych w ujęciu języko- i przekładoznawczym (XX i XXI wiek) - Maciej Stanaszek (Między Oryginałem a Przekładem, 2024)
GERMAN AND POLISH NAMES OF HIGHER SCHOOLS FROM A LINGUISTIC AND TRANSLATIONAL PERSPECTIVE (20TH AND 21ST CENTURIES)