طراحی شبکه تأمین حلقه بسته در شرایط عدم‌قطعیت مطالعه موردی: کالاهای اساسی - حامد پورعلیخانی; بهمن نادری; علیرضا ارشدی خمسه (مدل‌سازی پیشرفته ریاضی, 2021)
در این مقاله یک زنجیره تأمین حلقه بسته دوهدفه با استفاده از رویکرد برنامه‌ریزی استوار امکانی بر اساس مطالعه موردی تحت بررسی قرارگرفته است. هدف این مقاله کمینهسازی هزینه و زمان تحویل محصولات به مشتری است. مطالعه موردی در یک هلدینگ روغن نباتی بهعنوان تحلیلی از صنعت روغن نباتی کشور ایران و با ارائه چالش‌های داخل کشور انجام شده و سعی شده است که با مدلی با ارائه راهکارهای مناسب توسعه یابد. بزرگترین چالش این صنعت وابستگی بالا به سایر کشورها در تأمین مواد اولیه و دانه‌های روغنی است. بر این اساس عوامل زیادی ناشی از نوسانات نرخ ارز، تحریمها، قوانین و بخشنامههای دولتی، تعرفه گمرکی، روند عرضه و تقاضا و غیره در تصمیم‌گیری قطعی نتایج آن، تأثیر دارند. ازاین‌رو داده‌ها در این مقاله به‌صورت غیرقطعی در نظر گرفته‌شده اند و از رویکرد برنامه‌ریزی استوار امکانی جهت حل مدل مسئله استفاده شده است. رویکرد حلی نیز جهت تصمیم‌گیری در مورد دو هدفه بودن تابع هدف ارائه شده که در آن مدیران بتوانند به‌راحتی در مورد فرایندهای پیچیده ‌این صنعت تصمیم سازی کنند. درنهایت نتایج مدل و آنالیز حساسیتی برای صحه گذاردن بر مدل ارائه شده است و به‌صورت مثال‌ها و تحلیل‌های کاربردی بر اساس شرایط کشور ایران بومی‌سازی شده است.