HEMŞİRELERİN ÇATIŞMA VE ŞİDDETE İLİŞKİN FARKINDALIK DÜZEYLERİNİN BELİRLENMESİ - Ebru Gözüyeşil; Sevban Arslan; Seçil Taylan; Gülden Küçükakça; Yasemin Akıl; Sema İnce (Sağlık Akademisi Kastamonu, 2018)
Bu çalışma bir üniversite hastanesinde çalışan hemşirelerin çatışma ve şiddete ilişkin farkındalık düzeylerinin belirlenmesi amacıyla yapılmıştır. Tanımlayıcı nitelikte olan bu araştırmanın evrenini bir üniversite hastanesinde çalışan 820 hemşire oluşturmuştur. Araştırmada örneklem seçimine gidilmemiş, evrenin tümüne ulaşılması planlanmıştır. Çalışma 376 hemşire ile yapılmıştır. Veriler Kişisel Bilgi Formu, Çatışma ve Şiddete İlişkin Farkındalık Ölçeği  ile toplanmıştır. İstatistiksel analiz  yüzdelik dağılımlar, Man Whitney U testi ve Kruskal Wallis testi kullanılarak yapılmıştır. Hemşirelerin yaş ortalamasının 30,61±8,53, %90,4’ünün kadın, %51,1’inin evli, %55.9'unun lisans mezunu olduğu,