CADRUL LEGISLATIV AL CONTRACTELOR ÎN MEDIUL ONLINE - USM ADMIN (Studia Universitatis Moldaviae: Stiinte Sociale, 2020)
Articolul este dedicat cercetării problemei privind contractele încheiate în mediul online al Internetului. Se analizează aspectele legale ale cercetării contractelor electronice (contractelor în mediul online). Sunt reflectate prevederile noi ale legislației civile a Republicii Moldova în domeniul actelor juridice încheiate în format electronic, precum și unele prevederi noi ale reglementării contractelor inteligente bazate pe tehnologia blockchain în unele state din SUA. Cuvinte-cheie: cadrul juridic, contract în spațiul virtual, contractele inteligente, contract în formă electronică, guver-nare electronică, comerț electronic, activitate bancară la distanță, serviciul fiscal electronic, jurisdicție, formă electronică.