بررسی علل ازوفاژیت در کودکان مبتلا به ازوفاژیت مراجعه کننده به بیمارستان نمازی شیراز - Mojgan Zahmatkeshan; Khadijeh Sadat Najib; Mohadeseh Ostovar; Bita Geramizadeh (مجله دانشکده پزشکی اصفهان, 2014)
مقدمه: ازوفاژیت، التهاب اپیتلیوم سنگفرشی مری است و شایع‌ترین علت آن رفلاكس معده به مری می‌باشد. هر چند علل دیگری از جمله ازوفاژیت ائوزینوفیلی، ازوفاژیت آلرژیک، ازوفاژیت ناشی از اشعه و ... نیز وجود دارد. كودكان مبتلا به طور معمول، علایم و نشانه‌های غیر اختصاصی دارند كه بر اساس اتیولوژی و سن بیمار متفاوت است. مطالعاتی که در مورد رفلاكس معده به مری در ایران انجام گرفته است، اغلب در بزرگسالان بوده است. به دلیل تعداد کم گزارش‌های به دست آمده از کشورهای در حال توسعه، این پژوهش با هدف بررسی علایم بالینی ازوفاژیت در کودکان جنوب کشور ایران انجام گرفته است.