Coneixement del territori i raonament espacial mitjançant cartografia cognitiva: Un assaig amb estudiants de batxillerat del delta de l’Ebre - David Serrano Giné; Sergi Saladié Gil; Razvan Adrian Misaras (Documents d'Anàlisi Geogràfica, 2017)
Al present article, s’hi mostra l’interès de la cartografia cognitiva per valorar el coneixement del territori i el raonament espacial. L’estudi es desenvolupa al delta de l’Ebre i s’estructura a partir de consignar topònims i elements d’interès territorial en un mapa mut. La població mostral són 132 estudiants de darrer curs de batxillerat dels cinc centres d’educació secundària del Delta. Mitjançant diferents tècniques d’anàlisi cartogràfica, s’evidencien aspectes de cognició espacial difícils de detectar amb altres procediments. Els resultats assenyalen que els participants tenen un bon coneixement del territori però que presenten dificultats a l’hora de concretar-lo en un mapa a escala detallada, a causa d’unes habilitats espacials poc treballades.