بررسی رفتار جذب امواج الکترومغناطیسی در نانوکامپوزیت فریت های سخت – نرم در محدوده فرکانسی GHz 18-1 - احمد پوربافرانی; محمد حسین شمس (پژوهش سیستم‌های بس‌ذره‌ای, 2017)
در این تحقیق جذب امواج الکترومغناطیسی در محدوده ی فرکانسی GHz 18-1 در نانوکامپوزیت های فریت های سخت و نرم مغناطیسی بررسی شده است. این کامپوزیت ها شامل دو فاز مغناطیسی متفاوت با درصدهای وزنی مختلف هستند که در آن ها فاز مغناطیسی سخت (هگزافریت استرانسیوم) در کنار فاز مغناطیسی نرم (فریت کبالت–روی) قرار می گیرد. آنالیز پراش پرتو X از نمونه ها نشان می‌دهد که فاز خالصی از فازهای مغناطیسی موردنظر شکل گرفته است. بررسی قسمت های حقیقی و موهومی گذردهی الکتریکی و تراوایی مغناطیسی مختلط نمونه ها در محدوده ی فرکانسی GHz 18-1 چگونگی پاسخ امواج الکترومغناطیسی به این نمونه ها را در این محدوده ی فرکانسی نشان می دهد. اتلاف بازتابی بر حسب فرکانس، نشان دهنده ی این رفتار جذبی در نمونه ها می باشد.