بررسی موانع استقرار نظام بودجه‌ریزی عملیاتی در بیمارستان‌های ملکی سازمان تأمین اجتماعی استان تهران - ابراهیم عباسی; کیهان نیکدل ناوی (حسابداری و بودجه‌ریزی بخش عمومی, 2022)
با توجه به نقش بودجه در سازمان‌ها و ادارات، دولت‌ها در صدد اصلاح نظام بودجه‌ریزی برآمدند و در نهایت از بودجه‌ریزی عملیاتی استفاده نموده ولی در عمل برای پیاده‌سازی این سیستم بودجه‌ریزی با موانع و مشکلاتی رو به رو گردیده‌اند. این تحقیق سعی می‌نماید در مرحله اول موانع و مشکلات موجود و تأثیر گذار بر بودجه‌ریزی عملیاتی در بیمارستا‌های ملکی سازمان تامین اجتماعی استان تهران را شناسایی نموده و در مرحله بعد این موانع و مشکلات را اولویت‌بندی و در نهایت پیشنهاداتی را در جهت کاهش موانع پیاده سازی بودجه‌ریزی عملیاتی ارائه نماید. داده‌های این پژوهش با استفاده از پرسشنامه‌های که بین رؤسا و مدیران و کارکنان بیمارستان توزیع شده، جمع‌آوری گردیده‌است. پس از آن با تجزیه و تحلیل اطلاعات از طریق آزمون تحلیل عاملی, فرضیات تحقیق آزمون شده است. نتایج این پژوهش نشان می‌دهد که از 3 عامل محیطی، انسانی و سازمانی، تنها عوامل محیطی و سازمانی بر مشکلات پیاده‌سازی بودجه‌ریزی عملیاتی تأثیر معنادار دارد. به عبارت دیگر برای اجرای موفق بودجه‌ریزی عملیاتی باید به عوامل سازمانی و محیطی توجه نمود.