Editörden - Nadir Arıcan (Adli Tıp Bülteni, 2007)
Adli Tıp Bülteni bir yıllık yayın dönemini daha bitiriyor elinize ulaşan bu sayısı ile. 2006 ve 2007 yayın döneminde Adli Tıp Bülteni'ne e ulaşan yazı sayısında oldukça anlamlı bir artış yaşandı. 2007 yılında Adli Tıp Bülteni'ne ulaşan 40 çalışmanın danışmanlarımız ve siz yazarların desteği ile 28 tanesi sonuçlandırıldı. Geriye kalan yazıların işlemleri halen devam etmektedir. Bu süreçte adlitipbulteni@gmail.com adresi üzerinden yapılan elektronik iletişimin değerlendirme aşamasını önemli ölçüde etkilediğini gördük. Önümüzdeki dönemde de elektronik ortamda iletişimimiz devam edecek. Ekonomik koşullar elverdiği takdirde yapılacak düzenleme ile yazıların kabul aşamasından karar aşamasına kadar tüm değerlendirmelerin web sayfamız üzerinden yapılmasını planlamaktayız. Bu anlamda katkılarınızın artarak süreceğim inanıyoruz. Alammız adına oldukça verimli geçtiğim düşündüğümüz dönemin aynı ivme ile önümüzdeki dönemde de süreceğine inanıyoruz. Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı ev sahipliğinde yapılacak VIII. Adli Bilimler Kongresi'nin hazırlıkları hızla devam ediyor. Uluslar arası önemli katılımcıların yer alacağı, 2008 yılı Derneğimiz Meslekte Yeterlilik Sınavı için de hazırlıkların yapıldığı bu etkinliği sabırsızlıkla bekliyoruz. 2009 yılında Adli Tıp Uzmanlan Derneği işbirliği ile yapılacak IV. Akdeniz Adli Bilimler Akademisi Kongresi için de şimdiden kollar sıvandı. Alanımız adına önemli bilgi paylaşımlarının olacağı Kongreler için ayrıntılı bilgilere http://www.atud.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Saygılarımla, Editör Dr. Nadir ARICAN