Zihin Kuramı ve Dil Arasındaki İlişki: Bir Derleme - Bahar Keçeli Kaysılı (Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Özel Eğitim Dergisi, 2014)
Diğerlerinin duygularını, düşüncelerini ve isteklerini anlama yani zihin kuramı başarılı bir iletişim için gereklidir. Bu derleme çalışmasında normal gelişen çocuklarda zihin kuramı ve dil ilişkisi ele alınmıştır. Zihin kuramı kazanımını açıklayan teorilerden biri sözdizimi ve zihinsel durum ifade eden eylemlerin, yanlış inancın temsiline olanak sağladığını belirterek bu ilişkiyi incelemektedir. Bu varsayım dil ile zihin kuramı arasındaki ilişkinin doğasını tanımladığı için önemli görülmektedir. Alanyazından derlenen bu çalışmanın çocukların iletişim ve dil gelişimlerini desteklemede, öğretmenlere yol göstereceği düşünülmektedir