BBC DÜNYA SERVİSİ HABER MERKEZİ ÖRNEĞİ'NDE ULUSLARARASI İLETİŞİM VE KAMU DİPLOMASİSİ - Eylem Yanardağoğlu (İletişim Kuram ve Araştırma Dergisi, 2014)
Genellikle uluslararası ilişkilerin alt alanı olara görülen kamu diplomasisi, İkinci Dünya Savaşı'yla beraber bir iletişim stratejisi olarak  önem kazanmaya başlamış, ulus-devletlerin diğer devletler üzerinde kültürel ve siyasal hegemonya kurma yarışı içine girdikleri bir alan olarak ortaya çıkmıştır. Devletlerin uluslararası alanda izledikleri politikalar için kamuoyu oluşturmanın önemini kavradıkça ulus-ötesi yayıncılığa verilen önemin de arttığı gözlemlenmiştir. Bu makalede, uluslararası yayıncılık ve habercilik alanındaki ilk faaliyetlerin  görüldüğü  BBC Dünya  Servisi incelenmekte, uluslararası iletişimin siyasi, teknolojik ve ekonomik etmenlerden dolayı değişen çalışma prensipleriyle kamu diplomasisi arasındaki ilişki burada çalışan gazetecilerin deneyim ve görüşleriyle ele alınmaktadır.  Bu makalede sunulan veriler  BBC Dünya Servisi’nde 2011 ve 2012 yıllarında yapılan yerinde gözlem ve derinlemesine mülakatlara dayanmaktadır