”Muslim allerførst” - om religiøsitet og diasporiske selvkonstruktioner - Iram Khawaja (Tidsskrift for Islamforskning, 2007)
Artiklen tager udgangspunkt i empiribaserede refleksioner over unge muslimers måder at fremstille sig selv på baggrund af teoretiske perspektiver på diasporisk selvkonstruktion, transnationale relationer og intersektionalitet. Der ses nærmere på to overordnede tendenser: 1. Positionering som ”allerførst muslim” med distance til kulturelle, nationale og etniske kategorier, og 2. Positionering som muslim i forhold til nationale, etniske og kulturelle tilhørsforhold.