اثر سازگارکننده و مقدار ماده لیگنوسلولزی بر ویژگی های کششی و فیزیکی چند سازه آرد چوب اکالیپتوس- پلی پروپیلن بازیافت شده - ابوالفضل کارگرفرد (پژوهش های علوم و فناوری چوب و جنگل, 2015)
چکیدههدف این تحقیق بررسی اثر مصرف سازگارکننده بر ویژگیهای کششی و فیزیکی چندسازه های چوب/ پلاستیک ساخته شده از پلی پروپیلن بازیافتی به روش ریزش کیک بوده است. لذا از آرد چوب گونه اکالیپتوس کاملدولنسیس در 3 سطح 70، 65 و 60 درصد و همچنین استفاده از ماده سازگارکننده MAPP در سطح صفر و 5 درصد چند سازه های چوب – پلاستیک ساخته شد. نتایج اندازه گیری مقاومت کششی و مدول الاستیسیته کششی و خواص فیزیکی با استفاده از طرح آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی تجزیه و تحلیل گردیدند. نتایج نشان داد که مقاومت کششی و مدول الاستیسیته کششی چند سازه های دارای سازگارکننده در سطح معنی داری بالاتر بوده است. همچنین این ویژگیها با کاهش مقدار آرد چوب دارای روند صعودی بوده اند. اثر متقابل مقدار آرد چوب و سازگارکننده بر مقاومت کششی معنی دار بوده و چندسازه های ساخته شده از 60 درصد آرد چوب و 5 درصد MAPP دارای بالاترین مقاومت کششی بوده اند. جذب آب بعد از 2 و 24 ساعت چندسازه ها با افزودن سازگارکننده و کاهش مقدار آرد چوب، بهبود یافته است. همچنین واکشیدگی و جذب آب بعد از 2 ساعت غوطه وری در آب جوش چندسازه های ساخته شده از 60 درصد آرد چوب به طور معنی داری کمتر بوده است. همچنین افزایش مصرف سازگارکننده موجب کاهش این ویژگی ها شده و حداقل آنها در مصرف 5 درصد سازگارکننده مشاهده گردید