Відповідальність як важливий компонент у системі вольових якостей туриста - Тетяна Овчаренко; Нінель Мацкевич; Людмила Чеханюк; Надія Карабанова (Фізичне виховання, спорт і культура здоров’я у сучасному суспільстві, 2017)
У роботі обґрунтувано закономірності виховання відповідальності туриста у процесі тренувальної та змагальної діяльності.