تدوین الگوی شایستگی‌های مدیران استانی صندوق بازنشستگی کشوری - وحید غلامرضایی; سید احمد حسینی (مطالعات مدیریت راهبردی دفاع ملی, 2022)
هدف از پژوهش حاضر، شناسایی شایستگی‌های مدیران استانی صندوق بازنشستگی کشوری بود. در ابتدا مصاحبه عمیق و نیمه ساختاریافته با 11 نفر از خبرگان که به‌صورت گلوله برفی و هدفمند نظری انتخاب شده بودند و تا رسیدن به اشباع نظری انجام پذیرفت. پس از هر مصاحبه متن آن پیاده‌سازی و با استفاده از نرم افزار MAXQDA کدگذاری شد. همزمان با این فرایند شرح وظایف مدیران استانی،‌ وب سایت ONET و اسناد بالادستی بررسی، کدگذاری و جمع بندی شد. 48 شایستگی فرعی مدیران استانی در ۶ مقوله یا بعد اصلی شایستگی به نام دانش، ویژگی‌های شخصیتی، ارتباطی و میان فردی، فکری و تحلیلی-ذهنی،‌مدیریتی و اجرایی و ارزشی و اعتقادی دسته‌بندی شدند و روایی و پایایی یافته‌ها مورد تایید قرار گرفت. در انتها شایستگی‌ها با نظر مصاحبه‌شوندگان رتبه‌بندی شدند که مقوله دانش بالاترین رتبه و مقوله فکری، تحلیلی-ذهنی پایین‌ترین رتبه را داشت. از بین شایستگی‌های فرعی نیز شایستگی‌های تسلط بر قوانین و مقررات بازنشستگی (فنی)، تسلط بر امور درآمد و هزینه، ‌‌برنامه‌ریزی و سازماندهی، نظارت و کنترل، بالاترین رتبه و مدرک تحصیلی مرتبط، رفتار سیاسی، ‌‌شایسته‌سالاری، ‌‌پایین‌ترین رتبه را داشت.