Piętno a wartość języka. Sytuacja gwar małopolskich na Bukowinie rumuńskiej - Karina Stempel-Gancarczyk (Adeptus, 2020)
Stigma versus Value of the Language: The Situation of Polish Dialects in Romanian Bukovina