Рівень фізичної активності дівчат старшого шкільного віку - Людмила Миколаївна Ващук (Фізичне виховання, спорт і культура здоров’я у сучасному суспільстві, 2015)
Мета дослідження – оцінювання рівня фізичної активності дівчат старшого шкільного віку. Застосовували Міжнародний опитувальник фізичної активності IPAQ в адаптованому варіанті. Проведено опитування серед 120 дівчат старшого шкільного віку Луцьких шкіл. Установлено, що рівень фізичної активності в дівчат 16 років є нижчим, ніж у – 17-річних. Так, рівень низької фізичної активності в досліджуваних 16 років становить близько 44 %, а в дівчат 17 років – близько 33 %. Також бачимо незначний відсоток високого рівня фізичної активності в обох групах. Отримані результати буде застосовано для розробки програми підвищення рівня фізичної активності дівчат старшого шкільного віку, поліпшення їхньої функціональної й фізичної підготовленості.